flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану

17 червня 2024, 16:34

  11 червня 2024 року Конотопський міськрайонний суд Сумської області ухвалив вирок громадянці С., яка обвинувачувалася за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

  Як зазначено у вироці, що у період збройної агресії російської федерації проти України (точний час досудовим розслідуванням не встановлено, але не пізніше 27.02.2023), громадянка України С. була залучена до конфіденційного співробітництва оперативними співробітниками фсб рф, з метою отримання від останньої актуальних розвідувальних даних для проведення підривної діяльності проти України та з метою завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, інформаційній безпеці України.

  За результатами судового розгляду суд визнав винною громадянку С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України, та призначив їй покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

  Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.